Beskriv ditt behov

Helt gratis anger du vad du vill ha hjälp med och var.

Invänta offerter

Luta dig tillbaka och invänta offerter från våra hantverkare.

Dränering kostnad

Att dränera sitt hus är vanligtvis ett stort projekt och i de flesta fall är det inte så stor del av jobbet som man kan eller vill göra på egen hand. Dränering innebär kortfattat att man leder bort vatten från huset för att det ska kunna hålla sig friskt och för att man ska slippa diverse problem. Detta görs ofta genom att man gräver upp runt huset och lägger ner dräneringsrör med små hål där vattnet kan komma in för att sedan ledas bort.

När rören är på plats lägger man ofta någon typ av isolerande material intill husväggen för att inte släppa ut värmen innan man fyller igen hålet som man har grävt med makadam eller annat dränerande material. Eftersom det är många moment som ska klaffa för att dräneringen ska få den effekt som det är tänkt kan det vara svårt att göra detta på egen hand. Bara själva grävandet tar lång tid om man inte hyr in någon som har tillgång till en grävmaskin. Som med allt annat finns det fackmän att ta hjälp av, lämpligen en duktig markentreprenör i det här fallet, även om detta kostar en del. Vad det kostar att göra ny dränering kan variera väldigt mycket beroende på om man kan göra något på egen hand, hur lätt det är för den markentreprenör som man eventuellt hyr in att komma åt överallt, hur huset är konstruerat, vilken typ av hus det rör sig om och så vidare.

Om man överlåter hela projektet åt en markentreprenör brukar man i normala fall säga att det kostar runt 100 000 att göra ny dränering, inklusive material och arbetskostnad. I det här fallet kan man däremot utnyttja rot-avdraget och dra av halva arbetskostnaden, vilket kan göra en del. Om man känner att man har läget under kontroll och vill göra delar av jobbet själv och kanske bara hyra in hjälp för grävning och bortforsling av markmaterial kan man naturligtvis komma billigare undan. Är man däremot inte hundra procent säker på sin sak kan det bli en dyrare nota i slutändan om det visar sig att det inte blev tillräckligt bra. Innan man påbörjar något kan det vara bra att ta in offerter från olika markentreprenörer för att jämföra kostnaderna eftersom det kan skilja en hel del mellan två företag, oavsett om det handlar om att de ska göra hela jobbet eller bara en del av det.


Vad behöver du hjälp med?


Fyll i dina kontaktuppgifter

Varför oss?

 • Kvalitetssakrade renoverare Vi jobbar med professionella företag i många branscher.
 • 100% kostnadsfritt Det kostar dig inget alls att unyttja tjänsten. Fyll i dina behov och se själv hur enkelt det är
 • Spara Pengar Genom att jämföra offerter mellan olika leverantörer så kan du på ett snabb och enkelt sätt spara pengarna.

Inkomna jobb

 • Dränering

  Sverige 2019-10-16
 • Dränering

  Sverige 2019-10-12
 • Dränering

  Sverige 2019-10-07
 • Dränering

  Sverige 2019-10-07
 • Dränering

  Sverige 2019-10-02

Statistik över inkomna jobb

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)