Beskriv ditt behov

Helt gratis anger du vad du vill ha hjälp med och var.

Invänta offerter

Luta dig tillbaka och invänta offerter från våra hantverkare.

Dränering av husgrund

Alla hus behöver en bra dränering för att hålla sig friskt. Vatten har en tendens att ställa till stora problem och fuktskador tillhör ett av de vanligaste problemen som man råkar ut för som husägare. Om man däremot leder bort vattnet från sitt hus har man stora chanser att slippa en del av dessa problem. För att kunna göra detta behöver huset en fungerande dränering och detta behöver göras om ungefär vart trettionde år. Så, om du vet med dig att du bor i ett äldre hus där dräneringen troligtvis börjar bli bristfällig kan det vara bra att vara på sin vakt efter tecken på bland annat problem med fukt, särkskilt om du har källare.

Om det är läge att dränera om husgrunden har du ett stort projekt framför dig men som tur är finns det hjälp att hyra in om man inte vill göra jobbet själv. Om man ska dränera runt sitt hus får man börja med att gräva ett djupt dike runt hela grunden. När detta är gjort brukar man bottna med fiberduk innan man lägger ner ett par centimeter tjockt lager av dräneringsmaterial, som exempelvis makadam, och sedan ett dräneringsrör som går runt hela huset. Dräneringsröret är en typ av plaströr med små hål i och tanken är att vattnet ska rinna in i röret för att kunna ledas bort från huset.

Fiberdukens uppgift är att separera det undre markmaterialet från dräneringsröret och dräneringsmaterialet som diket sedan ska fyllas igen med. När man har fyllt på lite dräneringsmaterial viker man upp kanten på fiberduken och låter den gå uppåt en bit mot husgrunden. För att vattnet ska kunna komma ner till röret utan att stoppas av packad jord och stenar fyller man sedan igen även resten av diket med det dränerande materialet. Innan diket fylls igen sätter man dock ofta någon typ av isolerande material som exempelvis platonmatta eller liknande på utsidan av själva husgrunden för att hålla kvar värmen i huset. När allt är på plats och dräneringen är klar fyller man som avslutning på med någon form av bärlager vilket ska luta ut från huset så att vattnet rinner bort. Om man tidigare hade rabatter direkt intill huset kan det vara en god idé att flytta dessa när de ändå är borttagna, eftersom de drar till sig fukt som kan skada ditt hus. Ett annat alternativ kan vara att man lägger singel intill husväggen och istället placerar ut växterna i krukor, vilket är betydligt skonsammare för huset.


Vad behöver du hjälp med?


Fyll i dina kontaktuppgifter

Varför oss?

 • Kvalitetssakrade renoverare Vi jobbar med professionella företag i många branscher.
 • 100% kostnadsfritt Det kostar dig inget alls att unyttja tjänsten. Fyll i dina behov och se själv hur enkelt det är
 • Spara Pengar Genom att jämföra offerter mellan olika leverantörer så kan du på ett snabb och enkelt sätt spara pengarna.

Inkomna jobb

 • Dränering

  Sverige 2019-10-16
 • Dränering

  Sverige 2019-10-12
 • Dränering

  Sverige 2019-10-07
 • Dränering

  Sverige 2019-10-07
 • Dränering

  Sverige 2019-10-02

Statistik över inkomna jobb

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)